הם טעימים, בריאים ומלאים בוויטמינים. המפתח לבריאות אמיתית נמצא בשייקים וסלטי הפירות של ירדנה סלייטר, בוסט של אנרגיות ליום שלם!
האביב כאן והקיץ כבר ממש באופק. מזג האוויר מתעתע בנו, פעם קריר ופעם חום אימים.
איך בורחים מזה? איך נתמרן בין ימים שפעם אחת מרגישים לנו כאילו אנחנו באמצע החורף ומן הצד השני חם כאילו אנחנו באמצע מדבר סהרה, ונעניק לגוף שלנו את מה שהוא צריך?
טא דאם!! קבלו כמה מתכוני שייקים וסלטי פירות מדהימים לימים האלה, מזינים ומועילים לגוף שלא תרצו להפסיק לאכול!
האמת שאני כבר הרבה זמן בקטע של הפירות, אפשר לומר גם בסוג של אובססיביות אליהם בארוחת בוקר בדמות שייקים וסלטי פירות. הם ארוחה מספקת לחלוטין, בריאה, מנקה והכי חשוב – טעימה. הדבר הטוב ביותר בהם הוא שהם נותנים לך בוסט של אנרגיות לא מהעולם הזה, ומצד שני משאירים אותך עם הרגשת קלילות ונעימות.
אולי גם זה יעניין אתכם:
האביב מרפא – כוחו המרפא של האביב והעצה של רבי נחמן
אני חייבת להודות, בדרך כלל זה לא כל כך קל לגרום לאנשים לסגל את ההרגל הבריא הזה, אבל חשבתי לעצמי, שהחום הזה בהחלט יכול לעשות את שלו ולגרום לנו להוציא אותם מהמקרר, במקום גלידות ושאר מתוקים שכיף אבל לא בריא בעליל לאכול בתקופה שכזו. זה הזמן לעצור את השעבוד לאוכל שגורם לנו להרגיש כבדים וישנוניים במהלך היום ולהתחיל במשהו חדש וטוב יותר.
פירות לארוחת בוקר הם המפתח לבריאות אמיתית. הסיבה לכך היא מכיוון שבלילה הגוף שלנו עובד על עיכול כל האוכל שאכלנו במהלך היום, והשינוע שלו לאורך הצינור הארוך שיש לנו בבטן (המעי הדק פלוס המעי הגס) ואני מדברת על צינור שאורכו 23 מטרים! (הדק 18 מטר, הגס 5-6 מטר). ואז, בין השעה ארבע לפנות בוקר לשעות הצהריים הגוף מתמקד בהוצאת כל הפסולת שהתעכלה בצנרת הזו.
פירות – בוסט של אנרגיות ליום שלם!
לכן, בין השעות שהתעוררתם עד לשעה 12 בלילה, אתם במצב של ניקוי הגוף, ואוכל קליל ומנקה בעיקר בבוקר הוא הטוב ביותר. אם אנחנו אוכלים אוכל מעובד או אוכל קשה לעיכול לארוחת הבוקר, התהליך הזה משתנה והניקוי של כל מה שנעכל ויציאתו החוצה יהיה פחות יעיל. זו אחת הסיבות שאתם רואים למה אנשים נעשים עצבנים יותר ויותר עם הזמן. ולא רק, לא מעט אנשים סובלים מנפיחות בבטן, מעלייה במשקל, מהורדת אנרגיה וממערכת חיסונית שפועלת בצורה פחות יעילה.
פרי, מטבעו הוא מוביל ומסייע לפסולת לצאת מהגוף מהר יותר. אבל רק על בטן ריקה. כשאנחנו אוכלים פרי בבוקר, אנחנו בעצם מסייעים לתהליך הניקוי והריקון ובמקביל גם מזינים את הגוף שלנו.
אז מה יכול להיות יותר טוב מזה?
המתכונים הבאים הם מקוריים, אמיתיים ומנוסים והכי חשוב – קלים להכנה! מקווה שתיהנו מהם!
סלט פירות מדהים מלא, 4 מנות
4 בננות בשלות
3 אפרסקים בשלים, נקטרינות או קיווי
6 תמרים חתוכים
1 מנגו (או תפוז, או כל פרי עונתי אחר לבחירתם)
1 כפית דבש אורגני גולמי
1 כוס תותים (או כל סוג של פירות יער, ניתן גם לייבש אותם)
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כוס שקדים ספוגים במים (במשך 4 שעות)
חותכים את כל הפירות ומכניסים לקערה, ובתיאבון!
סלט הפירות האהוב עלי, 2 מנות
4 בננות פרוסות לעיגולים
2 אבוקדו חתוכים לקוביות
3 תפוזים חתוכים לקוביות
מחלקים את הכמות לשתי קערות, ובתיאבון!
דגני פירות, 2 מנות
1 בננה פרוסה לעיגולים
2 תפוחים מגורדים
1/3 כוס שקדים (ספוגים במים במשך 4 שעות) טחונים במעבד מזון
1/2 כוס קוקוס מגורר מגורד
1 כפית דבש
1/2 כוס תמרים קצוצים
1/4 כוס חלב שקדים או מיץ תפוחים
הכניסו את כל הפירות והשקדים לקערה, אפשר גם לשלב אגוזים. מעל, פזרו את הקוקוס, דבש והתמרים. ערבבו, ומזגו את חלב השקדים או מיץ התפוחים. בתיאבון!
שייק למתחילים, 2 מנות
1 תפוז מקולף וחתוך לריבועים.
כוס וחצי מים
2 תמרים, מגולענים
2 כפות שמן קוקוס
1 בננה
כוס וחצי פרי קפוא לבחירתכם.
1/2 כוס תרד (אופציונאלי, לא חובה)
מערבבים בבלנדר במשך דקה על מהירות גבוהה, מוזגים לכוסות. שיהיה לכם לרוויה!
שיק פיצוץ של פירות יער, 2 מנות
1 כוס מים
1/2 כוס חמאת שקדים
1 תפוז מקולף
1/2 כוס אוכמניות קפואות
1 בננה
2 כפות שמן קוקוס, לא חובה
מקל קינמון
מערבבים במשך דקה אחת בבלנדר במהירות גבוהה ומוזגים לכוסות. שיהיה לכם לרוויה!
מאמרים מרתקים נוספים בנושא בריאות – הגוף והנפש תמצאו בקישור הזה.