אדם אחד נברא עם שתי נפשות, אחת אלוקית והשנייה בהמית, איך זה קשור לאוכל שאנחנו אוכלים?
אדם אחד נברא עם שתי נפשות בתוכו – האחת נפש אלוקית והשנייה נפש בהמית.
במאמר זה נעסוק בשימור ובהזנת הגוף שהנפש הבהמית קשורה אליו.
תזונה נכונה, משמעה לתת לגוף את אבות המזון המתאימים לבניין הגוף. אבות הבניין הם: פחמימות – הפחמימה בנויה מסוכר, כאשר הסוכר מהווה את הדלק של הגוף ומחיה אותו. הרכיב הנוסף הוא חלבון – שתפקיד לבנות תאים: תאי שלד, תאי שריר ותאי עצב. מרכיב נוסף ומרכזי הוא שומן – הגוף שלנו זקוק לשומן לבניין שלו. המערכת ההורמונלית שלנו בנויה משומן שמהווה גם מקור אנרגיה (בעיקר במדינות שנמצאות בצפון כדור הארץ, שם המקור הצמחי לבני האדם מועט מאוד).
כשאנחנו מדברים על המושג תזונה, אנחנו מתכוונים למזון ולא למושג אוכל. המילה אוכל משמעותה גם אוכל בריא וגם זה הלא בריא. כידוע, האוכל הלא בריא הוא אוכל מתועש, מוצרי חלב ומה שלא מתאים לגוף האדם. ישנם אנשים שאוכלים אבל נמצאים במצב של תת תזונה מכיוון שמקור האוכל שלהם לא מכיל אבות מזון שמתאימים לגוף האדם. כאשר אנחנו מדברים על המונח מזון הכוונה היא למזון שמזין את התאים ומחיה אותם.
אולי גם זה יעניין אתכם:
האביב מרפא – כוחו המרפא של האביב והעצה של רבי נחמן
מדוע תזונה לא בריאה לא טובה לנו?
משל למה הדבר דומה? לאדם שבונה בית מבלוקים שלא מתאימים וגם לא חזקים. ברור שהבית בסופו של דבר יקרוס. כך הוא עם גוף האדם – כאשר מזינים אותו באבני בניין תזונתיים שאינן מתאימות תאי הגוף אינם בריאים ויציבים. וכך גם כותב הרמב”ם בספרי הרפואה שלו – “כל המחלות נובעות מרוע המאכל”. לכן מוצרי חלב אינם מתאימים לבני אדם, הם מתאימים לפרה. חלב, בעיקר מפוסטר, מלא מוגלה שיוצר ליחות בגוף. עשו ניסוי באנגליה ונתנו לפרות לשתות חלב מפוסטר, התוצאה הייתה כואבת – הפרות מתו.
כיצד נוכל לזהות את המזון שמתאים לגוף האדם?
אפשר לזהות מזון מתאים או שאינו מתאים בצורה מאוד פשוטה. למשל, אדם שרואה וחושק בתפוח – האדם מושיט ידו ואוכל ישירות את התפוח? כאשר אדם רואה תרנגולת מטיילת בחצר, האם מתעורר אצלו חשק לאכול אותה? בוודאי שלא. נמר, לעומת זאת, יטרוף את התרנגולת. האם הנמר אוכל אוכל לא בריא? בוודאי שלא. הוא נברא כחושק ואוכל מהחי בלי עיבוד נוסף.
כלל מספר אחד – מזונו הטבעי של האדם הוא מזון שנאכל ללא עיבוד נוסף.
כלל מספר שתיים – במקרה שנאכל כמות מופרזת מאותו מאכל לא יהיה שינוי גדול בהרגשה שלנו. למשל, אם נאכל 8 אפרסקים, שזה בוודאי לא מומלץ, אבל יקרה לנו שום דבר. לעומת זאת, אם נאכל ראש שום שלם ברור שנרגיש גרוע מאוד.
כשמכניסים לגוף מאכלים לא בריאים איברי הגוף נחלשים ומפתחים מחלות ושום תזונה בריאה לא תפתור את הבעיה. במצב כזה עלינו לחזק ולשקם את האיבר שנפגע, ורק אחר כך להקפיד לאכול בריא ומזין.
רעילות הגוף
זה נושא קריטי במיוחד. כל מושאי הבריאות נגזרים מהיכולת של הגוף לפלוט רעלים שנוצרים הן ממזונות לא בריאים והן ממותרות המאכל, כפי שכותב הרמב”ם בספריו. הרעלים יצטברו בגוף בדרך כלל בנקודות החולשה שלו, ונקודות אלו קשורות לגנטיקה שלו.

כשמכניסים לגוף מאכלים לא בריאים איברי הגוף נחלשים!
כאשר הגוף נמצא במצב של הצטברות רעלים בתוכו הוא ינסה לפלוט אותם, ואז הוא ייצר משבר ריפוי, כלומר מחלה. גם גידול סרטני הוא סוג של פליטת רעלים. גידול כזה מופיע בדרך כלל כתוצאה מהדחקת מחלקות קלות יותר, וכתוצאה מההדחקה והלחץ התאי התא עובר תהליך מוטציוני כדי לפלוט את הרעלים. גוף בריא ומאוזן נפשית וגופנית לעולם לא יחלה.
כיצד נדע מהי כמות הרעל בגופנו?
ביום צום הגוף מתחיל לפלוט רעלים. האיבר הראשון שנבחין בכמות הרעלים עליו הוא הלשון – אם נסתכל על הלשון נראה שיש עליה שכבה לבנה. ככל שהשכבה עבה יותר כמות הרעלים שבגופנו גדולה יותר.
חיו חיים נכונים ובריאים, כי איך אומרים? נפש בריאה בגוף בריא!
* * *
שלום פישר, יועץ גוף ונפש טלפון 052-3270696, מזמין אתכם לסדנת ניקוי נפש על פי קדושי ישראל. “עין הבדולח” – תחילת הסדנה בתאריך ה אלול הבא עלינו לטובה (1/9/2022). אשמח לשוחח ולייעץ לכם בנושא.
מאמרים מרתקים נוספים בנושא בריאות – הגוף והנפש תמצאו בקישור הזה.