דף הבית חגים ומועדים התפריט שלי לתשעת הימים והסעודה המפסקת

התפריט שלי לתשעת הימים והסעודה המפסקת

מאת: ירדנה סלייטר
התפריט שלי לתשעת הימים והסעודה המפסקת
image_print

ביקשתם, קיבלתם! הנה התפריט שלי לתשעת הימים והסעודה המפסקת, שהם בעצם שבוע ימים ללא בשר. תיהנו, כי הוא גם מאוד בריא!

אז איך עוברים שלושת השבועות על כל המאמות המתוקות והנפלאות שם בחוץ? לי זה קצת כבד השנה, אפילו כבד פלוס. אנחנו גם בעיצומן של ההכנות לקראת בר המצווה של הילד, שאמורה להיות מיד אחרי תשעה באב, ואתם מבינים שבימים של קורונה זה לא פשוט. נתחיל עם זה שאמא שלי צריכה להגיע מחו”ל וצריך לוודא שהיא תגיע בשלום. הבת הנשואה שלי צריכה לעבור דירה, גם לה צריך לעזור.

בקיצור, תודה רבה לריבונו של עולם על שמחות, כן ירבו הסחות דעת מתוקות שכאלה!

בכל מקרה, חשבתי לי ביני לבין עצמי למה לא לעזור לכן/ם ובכלל, לכל הבשלניות/ים שהופכות/ים ליצירתיות/ים יותר בימים האלה. לי יש כבר תכנית-תפריט ארוחות לתשעת הימים, שהשנה יוצא בעצם שבוע אחד של ארוחות ללא בשר. לא נורא. בבית שלנו גם ככה כמעט ולא אוכלים בשר במהלך השבוע, לכן תשעת הימים הם לא כזה עניין גדול מהבחינה הזו. ובכל זאת, זה עדיין סוג של פרויקט לא קטן אצלנו.

אולי גם זה יעניין אתכם:

הייתי צריך להיות בחופשה

כיתרון האור מן החושך

יאמי אני רעב – יז בתמוז ואוכל

אז אם כבר הכנתי, למה לא לשתף אתכן/ם עם רעיונות שיכולים להפוך סימני שאלה של ‘מה אוכלים היום’ לסימני קריאה של ‘וואו, זה מושלם להיום!’?

בעיקרון, זה משהו שאני מנסה לעשות כל השנה – להוסיף יותר פירות וירקות ולהפחית עם הגלוטן והמזונות הסוכרים. ו’מופחת’ זה אוכל שיותר מעריכים כאן בין קירות ביתי כי כולם פשוט מתלהבים.

בגדול זה מרגיש כל כך הרבה יותר טוב אחרי הארוחה, ועדיין, בלי תחושה של מלאות ובטן כבדה, מכיוון שאוכל בריא מספק לגוף את החומרים המזינים שהוא זקוק להם וגם מרגיע את מנגנון הרעב.

בבית שלנו גם ככה כמעט ולא אוכלים בשר במהלך השבוע, לכן תשעת הימים הם לא כזה עניין גדול מהבחינה הזו. ובכל זאת, זה עדיין סוג של פרויקט לא קטן אצלנו.

אז הנה הוא, התפריט שיעזור לכן/ם להעביר את תשעת הימים עם ארוחות קלילות, נעימות ומזינות:

יום ראשון – ליום שפותח את השבוע אני מתכננת להכין קרם של מרק ברוקולי (אני מכינה אותו טבעוני עם קרם קוקוס) עם עטיפות של טונה או אבוקדו, צ’יפס בטטה מתוקה ומקלות ירקות עם רוטב כפרי.

יום שני – ליום שני נקבל צ’לי צמחוני, שזה תבשיל נדיר מהמטבח המקסיקני, הוא טעים ובריא וללא גלוטן, הוא עשיר בטעמים, משביע וגם קל להכנה. הוא יוגש עם צ’יפס תירס, גוואקמולה – גם הוא מאכל מקסיקני מאבוקדו, סלסה וסלט חסה.

יום שלישי – יום שלישי הוא יום הדגים. דג טילאפיה מצופה כורכום, שום ופפריקה. כתוספת, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, כרובית מוקפצת עם חמאה ומיץ לימון. וכמובן, סלט ישראלי.

יום רביעי – זה יום של פיצה תוצרת בית, שאחד הבנים שלי מכין, עם סלט קולסלאו שמכין בן נוסף.

יום חמישי – פלאפל תוצרת בית, צ’יפס שמכין אחד הילדים שלי, סלט ישראלי, כשכל הטוב הזה נדחס לתוך פיתה טעימה.

יום שישי – לארוחת צהריים של יום שישי אני מכינה מרק ירקות גדול וקוגל תפוחי אדמה עם חמוצים תוצרת בית בצד.

לסעודה שלישית ביום שבת, שהיא גם סעודה מפסקת לפני הצום שמתחיל במוצאי שבת, ולסעודה של שבירת הצום ביום ראשון בערב: בייגל, לַקְס – פילה סלומון כבוש, לזניה, סלט איטלקי, מקלות ירקות עם מטבל כפרי.

יום שלישי הוא יום הדגים

יום שלישי הוא יום הדגים…

בונוס: כמה טיפים חשובים שמשדרגים את האוכל:

טיפ 1 – הוסיפו שמנת לרוטב הלזניה לקבל תוספת של יאמיות (זה טיפ של חמותי).

טיפ 2 – השרו את הדג במיץ לימון כמה שעות לפני ההכנה והאפייה, זה מוריד את הריח הדגי הלא נעים שבדרך כלל מלווה דג (אחת החברות שלי לימדה אותי את זה).

טיפ 3 – כן, גם ילדים יכולים לקצוץ ירקות לסלט! תנו להם לעזור לכן!

כשהשבוע הזה מתוכן מראש עם האוכל, זה בהחלט דבר שמאפשר לי להתמקד בדברים פרקטיים אחרים שאני צריכה לעשות, והכי חשוב – להתאבל כראוי בימים אלה ובמיוחד ביום תשעה באב.

בכל מקרה, אני לוקחת בחשבון שתמיד יכולים להיות שינויים, פלוס העובדה שנשאר אוכל ואז אולי לא צריך להכין משהו חדש למחרת אלא רק להוסיף, הכל תלוי איך הימים האלה יתגלגלו עם האוכל, והשינויים בתפריט ביחד איתם.

אתם מוזמנים ליהנות ממגוון רחב של מאמרים מרתקים, מחכימים וסוחפים בנושא יז בתמוז, תשעה באב ושלושת השבועות – תמצאו כאן!

מאמרים קשורים

הוספת תגובה