קציצות בשר ובורגול ברוטב עגבניות ושעועית – תבשיל פרסי לפורים

קציצות בשר ובורגול ברוטב עגבניות ושעועית - תבשיל פרסי לפורים

יש משהו קסום בהגשת אוכל פרסי במשתה פורים, במיוחד כשהמתכון עובר מאם לבת! קציצות בשר ובורגול ברוטב עגבניות ושעועית, יאמי!

השנה אני כל כך מתרגשת להכין סוף סוף סעודה לפורים בסגנון פרסי. יש משהו קסום בהגשת אוכל פרסי במשתה פורים במיוחד כשהמנות שלו נעשו מתוך מתכונים פרסיים שעברו מאם לבת. אני מאוד אוהבת אוכל ספרדי, אך בעיקר את הפרסי. ולא שאני הבשלנית מפרס, ממש לא. אבל יש לי חברות מקסימות שהעבירו לי מתכונים פרסיים אותנטיים שאני מאוד אוהבת להכין.

אז לכבוד פורים השנה אני מתחפשת לאסתר המלכה, ובעלי ילבש ווסט בסגנון ספרדי עם כובע תואם, וזה יהיה מושלם! הכנתי גם רשימת השמעה של שירים פרסיים בספוטיפיי. ואחרי הקניות, קדימה להכנות!

אולי גם זה יעניין אתכם:

אוזניים למשלוח: אוזני המן טעימים של אמא

מאפינס לנשמה: מתכון מאפינס אוכמניות חלביות

מתכון פאי תפוחים של סבתא פועה

למנה הראשונה אני מכינה גונדי – מעין מרק עוף עם קציצות קמח וחומוס (במקור הקציצות מעוף). אנסה להכין את האורז הפרסי המפורסם, זה עם תפוחי האדמה הצרובים בתחתית. העוזרת שלנו, שרה המקסימה, תמיד הייתה מכינה לנו אותו ואני תמיד ניסיתי לשחזר אותו, תאחלו לי בהצלחה!

לכבוד פורים השנה אני מתחפשת לאסתר המלכה, ובעלי ילבש ווסט בסגנון ספרדי עם כובע תואם, וזה יהיה מושלם!

לעיקריות יש לי קבב עוף פרסי – קבב ג’וג’ה בלימון, וחורשט סבזי – תבשיל עם עשבי תיבול טריים ובשר. לסלט – קערה גדולה של גרגירי רימון. אני חושבת שזה ייתן עוד יותר אווירה פרסית לשולחן, כי שמתי לב שבהרבה מתכונים פרסיים משתמשים ברימונים.

לסיום, אכין את המנה האהובה עלי ועל משפחתי: קציצות עם בורגול ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה. זה לא פרסי מאה אחוז, אבל זה אוכל ספרדי וזה מנצח! אז הנה המתכון, תיהנו כי זה ממש טעים וזה יוסיף המון לשולחן הפורים שלכם. אגב, זאת גם מנה מושלמת לשבת.

קציצות בורגול ובשר תבשיל פרסי

קציצות עם בורגול ברוטב עגבניות עם שעועית ירוקה

מצרכים לרוטב

שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

6 עגבניות מגורדות או מקופסת שימורים אחת גדולה של עגבניות חתוכות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

1 כף סוכר חום

3 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לקציצות

500 גרם בשר טחון

1 כוס בורגול

1 בצל גדול קצוץ דק

מלח ופלפל לפי הטעם

1 שקית שעועית ירוקה קפואה

שעועית ירוקה
הוראות הכנה

מכינים את הרוטב על ידי חימום מעט של שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך חמש דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומביאים לרתיחה.

את כל המרכיבים של הקיצות שמים בקערה ומערבבים היטב. מכינים קציצות בגודל כדור בינוני ושמים בסיר עם הרוטב.

מרתיחים את השעועית הירוקה – מי שרוצה לאכול אותה כמנה נפרדת ליד הקציצות אפשרי, או – כמו שאני מכינה – אחרי רתיחה מוסיפים אותה לסיר הקציצות, מוסיפים עוד מים במידת הצורך. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות, מגישים על מצע אורז!

שיהיה לכם פורים שמח ומשתה מהנה, נפלא וטעים עם מלא תפילות מעומק הלב!

מאמרים מרתקים נוספים בנושא בריאות – הגוף והנפש, תמצאו בקישור הזה.