פרשת תרומה – להפוך את החומריות לכלי דקדושה

פרשת תרומה – לרומם את כבוד ה’
הזוהר מסביר כי המילה “תרומה” מורכבת מהמילים “תרום ה”, כלומר להרים ולרומם את כבוד ה’ יתברך. האות ה’א מסמלת את ה’, את השכינה. כך גם המילה “תורה” – מטרתה לחבר אותנו לה’, להבין מה הוא רוצה מאיתנו ולפעול בהתאם.
כאשר אדם מקיים מצווה לשמה – לא בשביל כבוד, לא כדי לקבל תואר או הערכה מהסביבה, אלא מתוך רצון אמיתי לעבוד את ה’ – אזי הוא מרומם את כבוד ה’.
הזוהר מוסיף ש”תרומה” היא גם “תורה מ”, רמז לכך שהתורה ניתנה בארבעים יום.
רבי נתן מלמד אותנו שמי שמתמיד בעבודת ה’ במשך ארבעים יום – יראה תוצאות. לא משנה מתי בשנה, אם אדם מקבל על עצמו הנהגה מסוימת למשך ארבעים יום – הוא יראה שינויים חיוביים בחייו. כל מה שנדרש הוא מאמץ והתמדה בעבודת ה’.
אולי יעניין אתכם גם:
לחוות את הקב”ה בחיי היום יום שלנו – פרשת תרומה
אתה גם יכול להיות משכן – פרשת תרומה
הכסף שלכם שמור – פרשת השבוע תרומה
המשכן – לקדש את החומריות
הפרשה מפרטת את רשימת החומרים הדרושים לבניית המשכן: זהב, כסף, נחושת, עצי שיטים, עורות ועוד. רבי נתן מסביר כי המסר המרכזי של המשכן הוא שכל חפץ חומרי יכול לשמש כאמצעי להתקרב לה’.
אין מצווה שאינה כוללת מרכיב גשמי – מצות בפסח, סוכה בסוכות, אוכל שמברכים עליו, בגדים צנועים – הכל מחובר לחומריות. השאלה היא איך אנחנו מתייחסים לחומריות – האם כאל מותרות ונהנתנות, או כאל כלים להכניס קדושה לחיינו?
להשתמש בחומריות כגשר לרוחניות
כן, אנחנו יצורים חומריים ומגושמים, יש לנו צרכים גשמיים – בית, שולחן, כיסאות, ומיטה – אבל האם אנו מקדשים אותם? האם אנו משתמשים בהם לקרב אותנו לרוחניות?
המשכן מסמל את הבתים שלנו. החצר מסמלת את הגבולות שאנו יוצרים כדי לשמור על הקדושה. המזבח מסמל את ההקרבה – כי בחיים צריך להקריב. אנו מקריבים למען הילדים שלנו, המשפחות שלנו, והקהילה שלנו. כל אחד צריך להיות מוכן להקריב מעצמו עבור מטרה גבוהה יותר.
על המזבח הוקרבו קרבנות לה’, שהיו בבחינת “רֵיחַ נִיחוֹחַ לַה”. באופן מעניין, ריח של בשר שרוף אינו נעים במיוחד, אך כאשר הדבר נעשה לשם שמיים – הוא הופך לניחוח של רצון טוב לפני ה’.
המסר של פרשת תרומה – להפוך את החומר לכלי לקדושה
זה המסר של פרשת תרומה – לקחת מהחומריות שלנו, לקדש אותה, ולהפוך אותה לאמצעי לעבודת ה’. בין אם זה בצדקה, בהתנדבות, בלימוד תורה, בתפילה, או פשוט בלהיות טובים לזולת – כל אלו הופכים אותנו לחלק מהקדושה.
ה’ יעזור לנו שנדע להשתמש נכון בעולם הזה, לקדש את החומר, ונזכה במהרה לגאולה השלמה, לבניין בית המקדש ולהשבת כל השבויים – במהרה בימינו, אמן.