פרשת השבוע, פרשת בהר, מכילה את מצוות השמיטה והיובל, שנות השבתון לעבודת האדמה. ובהמשך מובאים הלכות מקח וממכר, קנייה ומכירה, מסחר ונדל”ן, וכו’.
בעצם, כל פרשת בהר מוקדשת למשא ומתן ביושר ובאמונה, בכל סוגי העסקים. אך במילים אחרות, היא מדברת על אמונה.
חשבנו שגם זה יעניין אותך:
מאמר נפלא מסוד גדולת רבי שמעון בר יוחאי זיע”א להורדה
החיים מורכבים מעליות וירידות – פרשת אמור
ספירת העומר – 49 ימים במעיין הנעורים
למה לנו לדבר מאחרים? – פרשת השבוע אמור
רצון טוב כן קובע! – פרשת השבוע אמור
ולכן הפרשה מתחילה בדיני שנת השמיטה, שנה שבה עלינו, בארץ הקודש, להשאיר את השדות מיותמים ורקים. כל היבולים שצומחים הם בבחינת רשות הרבים. כל מי שבא יכול ליהנות מהתוצרת.
לחקלאי, זה עשוי להיראות קצת מוזר. להשאיר את האדמה מיותמת? להכריז שהשדה שלי פתוחה לכולם? שנה שלמה? האם אין לי, כבעל קרקע, זכויות כלשהן? אבל הפסוק אומר, “כי לי הארץ” הקרקע באמת לא שייכת לי. היא מופקדת בידי על ידי השי”ת בעצמו. ולכן, עליי להתחזק באמונה שלא יקרה לי שום נזק או הפסד אם אשמור את ציווי ה’.
הדבר נכון גם לגבי התנהלות ישרה בעסקים, להיות דקדקני ביותר בקניית ומכירת נדל”ן, בנייה, תיקונים, מסחר וכו’. עליי לפעול ביושר ובכנות. ישנם פעמים שדמות מפוקפקת מופיעה בזירה. זה לא ענייני. אני, כן אני, חייב לפעול נכון. כן עלינו להיות מודעים לכך שאנשים כאלה באמת קיימים. לכן עלינו להתפלל לה’ שנשמר מפני הרמאים, שנשמר מהנוכלים, שלא נהיה קורבנות לעוקץ.
אם אני שם את מבטחי בה’, אם אני שם את אמונתי בה’, אם אני מפנה את לבי לה’ בתפילה ומתנהג כראוי, אז אני יכול למצוא את עצמי חי חיים כנים. אז לא יקרה לי נזק או הפסד. אז אני יכול להרשות לעצמי להשאיר את האדמה מיותמת, אני יכול להרגיש שה’ איתי, זה אחרי הכל, דרכו להנחות אותנו בדרך הנכונה.