מנוף שבועי לשמחה

כל שבוע אנחנו מקבלים מנוף אדיר לשמחה בדמות השבת, ובכל השנה עם המועדים והימים הטובים. נצלו את המנוף הזה לשנות את החיים!

 רבי נחמן מברסלב פעם אמר, אפילו היהודי הממוצע ביותר חש שמחה ואושר כשהוא מסב לשולחן השבת עם בגדי השיראין שלו (שיחות הר”נ קנה).

פעם ראו את רבי נתן בוכה מרורים בהלוויית קרובת משפחה ישישה, כשנשאל לסיבת בכייתו המיוחדת השיב: הרי אדם צריך לבכות הרבה לפני השם יתברך, על כן כל אימת שמזדמנת הזדמנות לבכות צריך לנצל אותה עד תום (שיח שרפי קודש א-תרל”ה).

תיהנו מסדרת-סדנת השמחה

חלק א – לעבור את הגשר הצר

חלק ב – סיבה לשמחה

חלק ג – מנוף שבועי לשמחה

חלק ד – פסח מרור ושמחה

חלק ה – שמחה? מה יוצא לנו מזה?

חלק ו – הוא ניצל בגלל השמחה

כך עלינו לנהוג גם כשמדובר בשמחה: לנצל כל הזדמנות כדי לעורר את השמחה שבלב ככל אשר ניתן. כתבי רבי נחמן מלאים באיזכורים על אודות חשיבות השמחה, וביותר באירועים משמחים. הוא עודד אותנו לנצל את השבת ואת הימים הטובים, כדי לשמוח ולהיות מאושר באמצעות ימים שמחים אלה.

פעם בשבוע אנחנו מקבלים מנוף אדיר לרומם אותנו ולתת לנו בוסט של שמחה אדיר – השבת! נצלו אותה, כמו גם את המועדים והימים הטובים, לשנות את החיים שלכם כמו שלא חלמתם!…

ורבי נתן כותב: פעם כאשר עמד הרבי לשאת את דברו בעניין חשיבות השמחה בשבת, הפנה אלי שאלה: האם אתה שמח בשבת? השבתי: לפעמים אני זוכה להתעוררות של יראה ביום השבת. אמר הרבי: לא זו הדרך. העיקר הוא השמחה! אחר כך הוא דיבר אתי רבות על החובה להיות טוב לב ושמח בשבת.

רבי נתן מגלה מה שקרה באותה שיחה: תיכף בעת ריבוי תוכחתו עלי על חובת השמחה בשבת החלו דאגותי לייסר אותי: כיצד באמת אזכה למלאות חובתי להיות בשמחה בשבת? רבינו כיוון מיד למחשבתי זו ואמר לי: עתה יהיה לך כבר על מה להיות מדוכא ומודאג…! כי ידע שעכשיו התחילה להדאיג אותי מאוד המחשבה איך אביא את עצמי לשמוח בשבת שמחת אמת.  דבריו סייעו רבות בידי, כי הוא הביא אותי להבנה שלפחות לא אכנס לדיכאון עקב הצורך לשמוח…

בהזדמנות אחרת כשאמר לי הרבי לשמוח בשבת, השבתי לו: “גם אם לא ארגיש שמחת אמת, אני לפחות רוצה להיות שמח”  (שיחות הר”נ קנ”ה).

* * *

סדרת מאמרים מעובדת מתוך הספר “לעבור את הגשר הצר” מאת הרב חיים קרמר. הספר לוקח נושאים יסודיים בתורת ברסלב ומגיש אותם בצורה פשוטה ומעשית, על פי מאמריו ושיחותיו של רבי נחמן, ומאמריהם ושיחותיהם של תלמידיו השונים עד דורנו.