להתראות במירון!

בעיצומם של ימי ספירת העומר בהם אנו נוהגים מנהגי אבלות, מגיע היום המיוחד ל”ג בעומר ומביא איתו את הבשורה! להתראות במירון!

בון וויאג’! אני כותב לכם את השורות האלה והלב שלי כבר שם, במירון.

שנה שעברה… נו, שנה שעברה כולנו יודעים מה היה לנו שם – ק-ו-ר-ו-נ-ה-!!! וירוס בלתי נראה אחד שעצר את כל העולם מלכת. אבל לא השנה. ההכנות, ההתרגשות… התכונה המיוחדת הזו שבאוויר לקראת היום המיוחד הזה – ל”ג בעומר, מורגשת בכל פינה.

לוח השנה שלנו, לוח השנה היהודי, הוא לא סדרה של ‘חגים’ פופולריים אלא ציר זמן אדיר לצמיחה אישית ורוחנית. יום ל”ג בעומר, היום ה-33 לספירת העומר, היום בו נפטר התנא האלוקי – רבי שמעון בר יוחאי מחבר ה”זוהר” הקדוש –הוא גם אחד כזה. זה יום של חגיגה נהדרת עם המון אנשים מכל העולם, מוסיקה וריקודים, מדורות (במקומות שאפשר כמובן). ואיך אפשר בלי החלאקה המפורסמת – התספורת הראשונה שילדים רבים בני שלוש זוכים בה אצל הצדיק.

מדהים, נכון?

ומצד שני, זהו יום פטירתו של צדיק עצום כזה, אז איך אפשר לחגוג? איך יום כזה הפך להילולה אדירת ממדים הכי גדולה בעולם? מה הסוד של היום הזה?

אולי גם זה יעניין אתכם:

ל”ג בעומר והזדמנות שנייה

ל”ג בעומר – היום של רבי שמעון בר יוחאי

נפלאות ספירת העומר בתורת רבי נחמן

רבי שמעון נהג לבקר את השלטון הרומי ששלט כאן לא פעם. לכן, לכן הרומאים החליטו להעניש אותו וגזרו עליו גזר דין מוות. מה עשה רבי שמעון? ברח ביחד עם בנו והתחבאו במערה במשך 12 שנים. בתקופה זו השניים רק למדו תורה יומם ולילה. לבסוף, הקיסר נפטר והגזירה בוטלה. אבל אחרי שנים רבות בהן היו מבודדים עם התורה במשך כל כך הרבה שנים, ברור שהעולם שהכירו היה שונה מזה שהם יצאו אליו מהמערה.

כשראו אנשים מעבדים את השדות החקלאיים שלהם, הם היו המומים וזועמים וחשו שהישיבה שלהם במערה הייתה לחינם. ‘כיצד יכול להיות? האם הם השתגעו? להמיר חיי תורה במשהו בר חלוף כזה?’ תהו. הכעס היה כל כך גדול, אך מצד שני גם ממקום של קדושה אדירה ולכן כל מה שהסתכלו עליו נשרף. מיד יצאה בת קול מן השמים ואמרה להם, “האם באתם להחריב את עולמי? חזרו למערה!” ורבי שמעון ובנו חזרו לעוד 12 חודשים נוספים למערה עד שיצאו ממנה סופית.

זהו יום פטירתו של צדיק עצום כזה, אז איך אפשר לחגוג? איך יום כזה הפך להילולה אדירת ממדים הכי גדולה בעולם? מה הסוד של היום הזה?

כשהשמש שקעה, הם ראו אדם זקן רץ עם שתי חבילות הדסים בידיו. הם שאלו אותו מדוע הוא זקוק להם? והוא השיב להם שהוא רוצה את הניחוח שלהם לכבוד שבת. היה זה ערב שבת שהייתה ממש בפתח. אבל למה שניים? הם תהו. והוא הסביר להם, שאחד נועד לציווי של ‘זכור’ והשני ל’שמור’ – זכור ושמור את יום השבת.

פעולותיו הפשוטות של הזקן הזה לימדו את רבי שמעון בר יוחאי את מהותו של היהודי, ואת אהבתו הנצחית וחיבורו לקב”ה ולתורה.

הכניסה לציון רבי שמעון בר יוחאי

הסיפור של רבי שמעון רומז למשימה הגדולה שלו. בזמן שהוא הצליח לבחון את מעמקי התורה וסודותיה הטמירים, הוא גם למד לא לשפוט את העולם בצורה שלילית גם מהדרגה הרוחנית העצומה בה היה. משימתו הייתה לחשוף ולגלות שהתורה הנסתרת והגבוהה ביותר מלמדת שיהודי מחובר תמיד לבורא עולם, ולא משנה מי הוא ומה הוא.

רבי עקיבא היה בקי אף הוא ברזי התורה, עד כדי כך שאפילו משה רבינו לא יכול היה להבין מדוע התורה לא ניתנה לעם ישראל על ידי רבי עקיבא (מנחות כט, עמוד ב). אבל תורתו של רבי עקיבא נותרה כפי שהיא, במצבה הגבוה והמרוחק. מסיבה זו תלמידיו של רבי עקיבא לא נהגו זה בזה במידת הכבוד הדרושה בין איש לרעהו ובין תלמידי חכמים שהם היו.

רבי שמעון היה התיקון לזה. הוא הצליח לגלות שמהותה ומקורה של התורה הוא האחדות והקשר של כל יהודי עם בורא עולם. הסודות הגדולים מלמדים אותנו שאנחנו תמיד יכולים להתחבר ולגלות את האלוקות בכל מקום ובכל יהודי. זו מהות הזוהר וחייו של רבי שמעון.

וזו הסיבה שיהודים רבים מגיעים מכל רחבי העולם להיות אצל הצדיק רבי שמעון בר יוחאי ביום ל”ג בעומר. וכידוע, שביום ההילולה הצדיק עולה למקום גבוה עוד יותר בגן עדן. וכפי שמלמד אותנו רבי שמעון, הצדיק מסוגל עכשיו לגלות יותר מתמיד שהקב”ה נמצא איתנו תמיד, ולא משנה היכן אנו נמצאים!

(מבוסס על דברי רבי נתן מברסלב, ליקוטי הלכות, גביית חוב מהיתומים ג).

אתם מוזמנים ליהנות ממגוון רחב של מאמרים מרתקים, מחכימים וסוחפים בנושא חגים ומועדים בקישור הזה