הדרך אל העושר: יש מי שיאמר לכם שצריך יותר מזל משכל, אבל יש מי שמגלה לנו שזה משהו גדול וקל יותר. הנה הדרך הבטוחה לעושר!
זה לא סוד שאנחנו רוצים להיות עשירים. ועושר הוא משהו שרובנו מבלים את ימינו בחלומות עליו. אבל איך בעצם מתעשרים? איך עושים את זה? ואגב, אם אפשר גם בצורה קלה ובטוחה.
בראיון למגזין פורבס (בשנת 1999) אמר אריק שמידט, מי שכיהן כיו”ר גוגל והיה חבר דירקטוריון בחברת אפל ומנכ”ל נובל: “להרבה אנשים חכמים וכאלה שעובדים קשה ופועלים לפי הכללים אין חלקיק ממה שיש לי…” שמידט גם הודה שהיקף אי השוויון שנוצר על ידי העושר החדש “גורם לי לאי נוחות”. למה? “כי אני מבין שאני עשיר בגלל שאני כזה מבריק. אלא, המזל משחק פה תפקיד גדול מאוד”.
האמנם? האם המזל אכן מדרבן וגורם לאדם לצבור עושר רב? אולי זה פשוט עבודה קשה ומאמצים רבים, כמו אלה מהדרכים הישנות והמקובלות?
אולי גם זה יעניין אתכם:
בדיקת מציאות: האם מה שרואים זה הדבר האמיתי?
העושר ניתן לאדם על ידי בורא עולם. עם זאת, כאשר העושר מגיע לעולם הזה הוא עובר דרך שני “חשבונות בנק” הנקראים “חשבון הזמן” ו”חשבון המקום”.
למשל, יש זמנים שבהם אדם מצליח כלכלית, ופעמים אחרות שהעסק שלו פשוט ‘מת’. אדם עשוי להצליח מאוד במקום אחד ולהישחק ולהרגיש איום ונורא במקום אחר. בכל מקרה, כל זה נובע מהאופן שבו השפע האלוקי מסונן כלפי מטה, אל העולם שלנו.
לא פעם מתגנבת לראש שלנו מחשבה, שהיא טעות כמובן, של “יש מצב שהוא שכח אותי החודש?”… אנחנו מתחילים לדאוג ולהשתמש בכל היכולות המנטליות שלנו כדי לתכנן סיעור מוחות לגבי איך להציל את המצב. אחת האופציות היא אולי אפילו נוסיף עוד עבודה או עוד משימות לא רצויות ולא הכרחיות, והכל בתקווה שנצליח להרוויח עוד כמה שקלים. במציאות, אנחנו רק מותחים את הגבולות/את עצמנו לקצה גבול היכולת שלנו ומבלי להרוויח שום דבר.
האם המזל אכן מדרבן וגורם לאדם לצבור עושר רב? אולי זה פשוט עבודה קשה ומאמצים רבים, כמו אלה מהדרכים הישנות והמקובלות?
הקב”ה מוכן, רוצה ומסוגל לעזור לנו, אבל יש מצב שכרגע זה לא הזמן או המקום לברכה שלו. קצת סבלות (והרבה תפילות) זה כל מה שצריך.
רבותינו מלמדים אותנו, שכדי לקבל את ה”תשלום” האישי שלנו אנחנו צריכים ליצור תחילה “כלי” שיחזיק את השפע שלנו. אנחנו יוצרים את הכלי הזה על ידי הקדשת מאמץ לפרנסה. כמה מאמץ עלינו לעשות? הרבי מקוצק, רבי מנחם מנדל זיע”א, אמר פעם שקיללו אותנו “בזיעת אפך תאכל לחם” (בראשית ג, יט)… רק שאין עניין או מצווה לקיים את הקללה במסירות מוחלטת. למרבה המזל, אפילו מאמץ מינימלי עונה על הדרישות של קללה זו.
זו הסיבה שהתורה (פרשת ראה) מלמדת אותנו: “וברכך ה’ אלוקיך בכל אשר תעשה” (דברים טו, יח).
אפשר ללכת עם זה רחוק יותר. כידוע, מקור העושר הוא בורא עולם,והוא מעל הזמן והמקום. לכן על ידי זכירה ונאמנות למקור העושר האמיתית תוך עיסוק במאמצים שלנו, אנחנו מחברים את העבודה שלנו עם מקור ההכנסה האולטימטיבי ומזרזים את התהליך כולו. לעומת זאת, על ידי דאגה ועבודה יתירה אנחנו שוקעים עוד ועוד בתוך מגבלות הזמן והמקום ומתרחקים מהמקור, מה שהופך את הדברים למאתגרים, קשים וכאלה שגוזלים מאיתנו עוד זמן יקר.
האם לא השקענו כולנו מאמץ עצום בפרויקט כזה או אחר, מתוך מחשבה וביטחון שנצליח רק כדי להתאכזב בסוף? והאם לא צחקנו מהעובדה שנדרשו לדבר מאמצים פשוטים יותר ובסוף היינו עדים להצלחה אדירה גם עם מעט השקעה? אז למה אנחנו לא יכולים פשוט לשבת וליהנות מההצגה?
המרכיב הסודי לעושר הוא – ביטחון! שהוא אמונה בבורא עולם.
ביטחון הוא דבר כל כך נהדר, גן עדן עלי אדמות ממש, ומי שיש ביטחון כזה לא צריך לעשות שום מאמץ! למה? כי הביטחון הוא הכלי העיקרי שלנו. ככל שנלמד לבטוח בבורא עולם, כך נוכל לסמוך יותר על ברכתו ולרכז את חיינו בעניינים הרוחניים שלנו. בתור התחלה, אנחנו יכולים פשוט להודות לקב”ה ולזכור את הפעמים הרבות שהוא עזר לנו עד עכשיו. והיו המון. אתם צריכים רק לפשפש מעט במרתפי הזיכרון שלכם.
זאת הדרך לזכות בעושר גשמי רוחני, אמן!
(מבוסס על דברי רבי נתן, ליקוטי הלכות, ריבית ג).
אתם מוזמנים ליהנות מההשקפה והחכמה העמוקה והמיוחדת שיש ביהדות בקישור הזה!